1a Fira del Vi de Falset Online, el primer cap de setmana de maig

L’Ajuntament de Falset, amb la col·laboració de la DO Montsant i la DOQ Priorat, ha decidit organitzar la 1a Fira del Vi de Falset ONLINE el cap de setmana de l’1, 2 i 3 de maig (en les mateixes dates que havia de celebrar-se la 25a Fira del Vi de Falset, suspesa arran de la Covid-19).

Els diversos actes previstos s’emetran en les plataformes virtuals de la Fira del Vi; instagram, twitter i facebook (@firadelvifalset), a més de poder-se veure per televisió (TDT), a través del canal de teleservei de l’Ajuntament de Falset. L’objectiu és mantenir viu l’esperit del certamen, i oferir al sector vitivinícola de la comarca del Priorat una plataforma de suport (de la mateixa manera que any rere any ho és la Fira) just en un moment molt complicat.

La iniciativa d’aquest certamen virtual ha partit de l’Ajuntament de Falset (del qual penja la comissió organitzadora del certamen), “amb l’objectiu de contribuir a la dinamització social, cultural i econòmica sense cap necessitat d’esperar a la fi del confinament, sinó mirant d’avançar-nos als esdeveniments”, diu l’alcalde de Falset, Carlos Brull. “Ara mateix, com Ajuntament, treballem per gestionar el dia a dia, però també pensant en el dia després”, afageix.

La 1a Fira del Vi de Falset ONLINE començarà el divendres dia 1 de maig a les 19.00 hores, amb el Tast de Blancs, un clàssic del certamen que permet conèixer, any rere any, els vins blancs que elaboren les dues denominacions vitivinícoles de la comarca del Priorat: DO Montsant i DOQ Priorat. El Tast de Blancs, organitzat per Aguiló Vinateria i Vins i Olis del Priorat, comptarà amb la participació de prestigiosos sommeliers, com és el cas de Ferran Centelles i Meritxell Falgueras.

Durant el cap de setmana, La 1a Fira del Vi de Falset ONLINE concentrarà els actes en els matins de dissabte i de diumenge. En el cas de dissabte, el programa preveu una inauguració virtual (10.00 h); un tast a càrrec de la DO Montsant (10.45 h); una conferència sobre la història del Vi a càrrec de l’historiador de la URV Jordi Diloli i organitzada per la DOQ Priorat (12.00 h); i un vermut musical amb els dj’s que són habituals cada any en el certamen (13.00 h).

Pel que fa al diumenge 3 de maig, el programa s’iniciarà a les 11.00 amb una xerrada titulada “Món Champagne”, a càrrec de l’Ambassadeur du Champagne a Espanya, Jordi Melendo, ja que la DO Champagne havia de ser la convidada de la Fira del de Vi d’enguany. A les 12.00 h se celebrarà (via Instagram Live) una subhasta solidària de vins,  conduïda pel periodista Xavier Graset, amb l’objectiu de recaptar diners per a l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, per a la recerca científica contra la Covid-19.

Cap dels actes requereix d’inscripció, i per participar-hi només cal seguir les xarxes socials de la Fira del Vi, des d’on s’emetran tots els actes en l’horari establert: instagram, twitter i facebook. El compte és @firadelvifalset i el hashtag #firadelvi.

Facebook
Twitter
Email