30a mostra de vins de
la DOQ Priorat i la DO Montsant

2, 3 i 4 DE MAIG DE 2025

Del 2 al 4 de maig de 2025, els vins de la DO Montsant i la DOQ Priorat tornaran a ser els protagonistes

Al seu voltant girarà un esdeveniment que s’ha convertit en cita obligada per a afeccionats i professionals del sector, sabedors que a la comarca del Priorat s’elaboren grans vins reconeguts arreu del món.

Un dels grans valors d’aquesta Fira és la possibilitat d’enraonar amb els elaboradors d’aquests grans vins a casa seva, al Priorat. És una oportunitat perfecta per conèixer el treball artesà que conté cada ampolla de vi i, alhora, per deixar-se seduir per l’entorn i els paisatges d’on naixen.

  • Del 2 al 4 de maig de 2025 tens una cita a Falset.

T’ho perdràs?

La Fira del 2019 en xifres

0
Actes per tota la comarca
0
Cellers participants
0
Degustacions servides

La DO Montsant

La Denominació d’Origen Montsant ha passat de ser una de les revelacions dels darrers anys a convertir-se en un referent del panorama vitivinícola nacional i internacional. La qualitat dels seus vins, de garnatxes i carinyena, ha donat la raó a la crítica i premsa especialitzada, que en el seu dia la qualificava de “valor a l’alça” i “gran descobriment”.

Els elogis de la crítica especialitzada tenen el seu reflex en els consumidors. Avui dia, els vins de Montsant es troben a les taules d’una quarantena de països. Gairebé la meitat dels vins que s’elaboren a Montsant es destina a l’exportació.

La DOQ Priorat

Parlar de la regió del Priorat és parlar d’una de les zones productores de vi que en els darrers anys han assolit més prestigi arreu del món. Els Priorat s’han situat entre els vins més apreciats del planeta gràcies a molts factors.

Entre els més reconeguts hi ha la seva intensa fidelitat al terrer, un terrer integrat en un paisatge de gran bellesa que s’ha mantingut inalterat al llarg dels segles, marcat per la presència del sòl de llicorella (pissarra autòctona) i en què fins avui s’ha preservat l’essència i la identitat dels pobles en harmonia amb l’entorn i els conreus. Per això es pot dir que paisatge natural, paisatge humà i vi són indestriables al Priorat. Un vi que parla amb veu pròpia, una veu única, del seu terrer. Un vi que és la veu de la llicorella.