29a mostra de vins de
la DOQ Priorat i la DO Montsant

3, 4 i 5 DE MAIG DE 2024

El president de la Generalitat inaugurarà telemàticament la 1a Fira del Vi de Falset Online aquest cap de setmana

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra; la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, són algunes de les autoritats que han confirmat la seva participació telemàtica en la inauguració de 1a Fira del Vi de Falset ONLINE, que se celebra aquest cap de setmana (en les mateixes dates que havia de celebrar-se la 25a Fira del Vi de Falset, suspesa arran de la Covid-19).

L’acte d’inauguració tindrà lloc aquest dissabte a les 10.00 del matí, i podrà seguir-se mitjançant les plataformes virtuals de la Fira del Vi; instagram, twitter i facebook (@firadelvifalset), a més de poder-se veure per televisió (TDT), a través del canal de teleservei de l’Ajuntament de Falset. L’acte també comptarà amb intervencions de l’alcalde de Falset, Carlos Brull; el president de la DOQ Priorat, Salustià Álvarez; la presidenta de la DO Montsant, Pilar Just; i el president de l’INCAVI, Salvador Puig.

L’alcalde de Falset, Carlos Brull, s’ha mostrat molt satisfet de l’interès que ja està demostrant aquesta 1a Fira del Vi de Falset ONLINE, que ha impulsat l’Ajuntament de Falset, amb la col·laboració de la DO Montsant i la DOQ Priorat. “Comptar amb la simpatia i el suport de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Tarragona ens anima a no baixar la guàrdia, i oferir al sector vitivinícola de la comarca del Priorat una plataforma de suport (de la mateixa manera que any rere any ho és la Fira) just en un moment molt complicat”.

De fet, la iniciativa d’aquest certamen virtual ha partit de l’Ajuntament de Falset (del qual penja la comissió organitzadora del certamen), “amb l’objectiu de contribuir a la dinamització social, cultural i econòmica sense cap necessitat d’esperar a la fi del confinament, sinó mirant d’avançar-nos als esdeveniments”, diu Brull. En aquest sentit, la 1a Fira del Vi de Falset Online ha arribat a un acord amb l’entitat Priorat Enoturisme, que es concreta en una promoció online de packs especials d’estades turístiques i visites als cellers.

La 1a Fira del Vi de Falset ONLINE començarà el divendres dia 1 de maig a les 19.00 hores, amb el Tast de Blancs, un clàssic del certamen que permet conèixer, any rere any, els vins blancs que elaboren les dues denominacions vitivinícoles de la comarca del Priorat: DO Montsant i DOQ Priorat. El Tast de Blancs, organitzat per Aguiló Vinateria i Vins i Olis del Priorat, comptarà amb la participació de prestigiosos sommeliers, com és el cas de Ferran Centelles i Meritxell Falgueras. El Tast també comptarà amb la intervenció musical de la Soul Machine, que aquest any celebra el seu vintè aniversari.

Durant el cap de setmana, La 1a Fira del Vi de Falset ONLINE concentrarà els actes en els matins de dissabte i de diumenge. En el cas de dissabte, el programa preveu una inauguració virtual (10.00 h); un tast a càrrec de la DO Montsant (10.45 h); una conferència sobre la història del Vi a càrrec de l’historiador de la URV Jordi Diloli i organitzada per la DOQ Priorat (12.00 h); i un vermut musical amb els dj’s que són habituals cada any en el certamen (13.00 h).

Pel que fa al diumenge 3 de maig, el programa s’iniciarà a les 11.00 amb una xerrada titulada “Món Champagne”, a càrrec de l’Ambassadeur du Champagne a Espanya, Jordi Melendo, ja que la DO Champagne havia de ser la convidada de la Fira del de Vi d’enguany. A les 12.00 h se celebrarà (via Instagram Live) una subhasta solidària de vins, conduïda pel periodista Xavier Graset, amb l’objectiu de recaptar diners per a l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, per a la recerca científica contra la Covid-19. Un concert de Marta Cardona (violí) i Miquel Àngel Cordero (contrabaix) clourà el certamen virtual des del celler de la Cooperativa de Falset-Marçà.

Cap dels actes requereix d’inscripció, i per participar-hi només cal seguir les xarxes socials de la Fira del Vi, des d’on s’emetran tots els actes en l’horari establert: instagram, twitter i facebook. El compte és @firadelvifalset i el hashtag #firadelvi

Facebook
Twitter
Email