29a mostra de vins de
la DOQ Priorat i la DO Montsant

3, 4 i 5 DE MAIG DE 2024

2a Fira del Vi de Falset Online, el primer cap de setmana de maig

L’Ajuntament de Falset, amb la col·laboració de la DO Montsant i la DOQ Priorat, ha decidit que aquest 2021 també hi haurà Fira del Vi de Falset ONLINE, de la mateixa manera que es va fer el 2020, en ple confinament domiciliari. Aquest certamen completament virtual tindrà lloc el cap de setmana del 30 d’abril i 1 i 2 de maig, i podrà seguir-se en les plataformes virtuals de la Fira del Vi; instagram, twitter i facebook (@firadelvifalset), a més de poder-se veure per televisió (TDT), a través del canal de teleservei de l’Ajuntament de Falset.

De fet, l’edició d’aquest 2021 tindrà un doble vessant. D’una banda, l’edició online, que tot just acaba de tancar el seu programa, i, d’una altra, la iniciativa que farà possible que tota la comarca del Priorat (tal com ja es va anunciar fa un parell de setmanes) es converteixi en el recinte firal, amb els cellers en el paper d’estands. Les dates de celebració d’aquesta segona iniciativa estan pendents, ara mateix, de l’aixecament del confinament comarcal. 

El confinament, però, no afecta per a res la Fira del Vi de Falset ONLINE. De la mateixa manera que l’any passat, l’objectiu d’aquesta iniciativa és mantenir viu l’esperit del certamen, i oferir al sector vitivinícola de la comarca del Priorat una plataforma de suport (de la mateixa manera que any rere any ho és la Fira) en un moment que segueix sent molt complicat.

La 2a Fira del Vi de Falset ONLINE començarà el divendres 30 d’abril a les 19.00 hores, amb el Tast de Blancs, un clàssic del certamen que permet conèixer, any rere any, els vins blancs que elaboren les dues denominacions vitivinícoles de la comarca del Priorat: DO Montsant i DOQ Priorat. El Tast de Blancs està organitzat , any rere any, per Aguiló Vinateria i Vins i Olis del Priorat.

Pel que fa al dissabte 1 de maig, el programa preveu una inauguració virtual (12.00 h); un tast que permetrà conèixer les garnatxes i carinyenes de la DO Montsant (13.00 h) i, finalment, el “Combat de Vins Montsant” (21.00), un tast poc convencional proposat per aquesta denominació d’origen de la comarca.  

Pel que fa al diumenge 2 de maig, el programa s’iniciarà a les 12.00 amb la proposta de la DOQ Priorat, un acte online per conèixer les noves incorporacions a “Els noms de la terra” d’aquesta denominació d’origen. Posteriorment, a les 13.00 hores s’ha programat una xerrada titulada “Com s’ha de tastar un vi escumós?”, a càrrec de Jordi Melendo, autor de la Guia Melendo del Champagne. A les 18.00, finalment, s’emetrà online l’espectacle que du per nom: “Priorat 20.2”, i en la qual el dj Pere Barceló posa música a una vintena de propostes de creadors audiovisuals de la comarca. 

Facebook
Twitter
Email