29a mostra de vins de
la DOQ Priorat i la DO Montsant

3, 4 i 5 DE MAIG DE 2024

La Fira del Vi de Falset estrenarà dilluns plataforma online per reservar tastos als cellers durant el mes de maig

La Fira del Vi de Falset estrenarà dilluns vinent (26 d’abril) una plataforma online (www.firadelvi.org), en la qual es podran reservar degustacions, amb aforament limitat, en 45 cellers de la comarca del Priorat, pertanyents a la DOQ Priorat i DO Montsant entre l’1 i el 31 de maig. La plataforma es posarà en marxa justament el dia que s’acaba el confinament comarcal.

La iniciativa, que compta amb la col·laboració de la DO Montsant i la DOQ Priorat, proposa, en aquesta ocasió, que tota la comarca del Priorat es converteixi en el “recinte firal”. Així doncs, son gairebé una cinquantena els cellers que han acceptat la invitació de fer el paper d’estands, tot oferint degustacions (amb totes les mesures sanitàries recomanades) a aquelles persones que, prèviament, hagin reservat la seva plaça a: www.firadelvi.org

D’aquesta manera, la comarca es convertirà en un gran aparador vitivinícola durant tot el mes de maig. Com diu l’alcalde de Falset, Carlos Brull, “davant la impossibilitat de tenir grans concentracions de gent en un sol espai, aquells que ho vulguin puguin desplaçar-se als cellers amb la idea de tastar i comprar els vins de manera semblant a com ho farien si celebréssim el certamen a Falset”. 

Òbviament, els aforaments estaran controlats i l’organització demana a tots els cellers que garanteixen plenament les mesures contra la Covid-19, conscients que la mobilitat territorial ha de ser compatible amb les restriccions que les autoritats sanitàries determinin a cada moment. En cas que, arribats al mes de maig, les mesures desaconsellin o no permetin la iniciativa, l’organització postposarà aquesta fórmula per a una altra data. 

Amb l’objectiu de garantir la seguretat sanitària d’acord amb la normativa existent, l’activitat que la Fira del Vi i els cellers ofereixen no és una visita, sinó més aviat una degustació a l’aire lliure (a peu de vinya, per exemple) o en un espai ventilat i prou gran. “El que intentem és que passi a peu de celler o de vinya el que passava quan fèiem la Fira a Falset, que vinaters i públic es vegin les cares, es coneguin, tastin uns vins i en compri aquell que vulgui”, afegeix l’alcalde.

L’objectiu no és cap altre que la Fira del Vi, malgrat les circumstàncies, segueixi sent una plataforma al servei del sector vitivinícola i que ajudi a dinamitzar la comarca, en uns moments tan complicats com els actuals.

D’altra banda, la 26a Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant), també tindrà, en aquesta ocasió, una edició online el cap de setmana del 30 d’abril i 1 i 2 de maig, i podrà seguir-se en les plataformes virtuals de la Fira del Vi; instagram, twitter i facebook (@firadelvifalset), a més de poder-se veure per televisió (TDT), a través del canal de teleservei de l’Ajuntament de Falset.

La 2a Fira del Vi de Falset ONLINE començarà el divendres 30 d’abril a les 20.30 hores, amb el Tast de Blancs, un clàssic del certamen que permet conèixer, any rere any, els vins blancs que elaboren les dues denominacions vitivinícoles de la comarca del Priorat: DO Montsant i DOQ Priorat. El Tast de Blancs està organitzat , any rere any, per Aguiló Vinateria i Vins i Olis del Priorat.

Pel que fa al dissabte 1 de maig, el programa preveu una inauguració virtual (12.00 h); un tast que permetrà conèixer les garnatxes i carinyenes de la DO Montsant (13.00 h) i, finalment, el “Combat de Vins Montsant” (21.00), un tast poc convencional proposat per aquesta denominació d’origen de la comarca.  

Pel que fa al diumenge 2 de maig, el programa s’iniciarà a les 12.00 amb la proposta de la DOQ Priorat, un acte online per conèixer les noves incorporacions a “Els noms de la terra” d’aquesta denominació d’origen. Posteriorment, a les 13.00 hores s’ha programat una xerrada titulada “Com s’ha de tastar un vi escumós?”, a càrrec de Jordi Melendo, autor de la Guia Melendo del Champagne. A les 18.00, finalment, s’emetrà online l’espectacle que du per nom: “Priorat 20.2”, i en la qual el dj Pere Barceló posa música a una vintena de propostes de creadors audiovisuals de la comarca.

Facebook
Twitter
Email