Vora 400 tastos reservats a cellers en el marc de la Fira del Vi de Falset

La Fira del Vi de Falset afronta el segon cap de setmana de la Fira als cellers, en la qual tota la comarca del Priorat és el “recinte firal”, amb els cellers fent d’estands entre el 2 i el 31 de maig. Fins a la data, són gairebé 400 les reserves que s’han materialitzat en la plataforma online del certamen: www.firadelvi.org. 

La Fira del Vi de Falset ha optat aquest 2022 per un format doble. D’una banda, la Fira presencial el primer cap de setmana de maig (que va servir 45.000 degustacions de vi) i, d’una altra, la possibilitat de fer degustacions en cellers de la comarca del Priorat, pertanyents a la DOQ Priorat i DO Montsant, entre el 2 i el 31 de maig. Aquesta Fira als cellers és una fórmula que va posar-se en marxa per primer cop el 2021 davant la impossibilitat de celebrar el certamen presencial arran de la pandèmia.

El ritme de visites és inferior al de 2021 quan el certamen presencial no va poder celebrar-se atesa la situació sanitària. En aquest sentit, l’organització considera que  “les dades que no es poden comparar perquè el 2021 no hi va haver Fira presencial, i la gent tenia unes ganes boges de sortir a celebrar la Fira en el format que els proposessis”. “Enguany el certamen s’ha fet amb normalitat i ja esperàvem que les visites als cellers anessin a la baixa”, raona l’alcalde de Falset, Carlos Brull.

En la mateixa línia que 2021, i a falta de comptabilitzar les reserves que puguin fer-se fins a final de mes, el públic que ha fet la reserva als cellers de Montsant i Priorat són en un 50% de les comarques de Barcelona i, majoritàriament, de Barcelona ciutat. Tarragona i Reus són altres ciutats amb un important pes entre els visitants.

Facebook
Twitter
Email