30a mostra de vins de
la DOQ Priorat i la DO Montsant

2, 3 i 4 DE MAIG DE 2025

Una seixantena de cellers ja s’han inscrit a la Fira del Vi de Falset, que enguany guanya un dia

Són 58 els cellers de la DOQ Priorat i la DO Montsant que ja s’han inscrit a la Fira del Vi de Falset quan encara falta un mes i mig per al primer cap de setmana de maig, que és quan se celebra el certamen presencial a Falset. Alhora, el certamen manté un any més, i en paral·lel, la fórmula iniciada durant la pandèmia i que permet que, al llarg de tot el mes de maig, els cellers de la DOQ Priorat i de la DO Montsant obrin les seves portes i es converteixin en estands on tastar els vins mentre es trepitja la comarca.

Pel que fa a la tradicional Fira del Vi (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant), en la seva 28a edició, se celebrarà a l’espai firal de l’Euterpe de Falset, el lloc habitual. El certamen s’obrirà divendres 28 d’abril a la tarda (a partir de les 18 hores) i el dissabte i el diumenge i el dilluns (29 d’abril, 30 d’abril i 1 de maig), d’11 a 21 hores, en horari ininterromput. Tot plegat significa que, en aquesta ocasió, la fira estarà oberta al públic un dia més de l’habitual en caure en dilluns el primer de maig. La informació i el programa de la Fira s’anirà actualitzant a ww.firadelvi.org.

Aquest any, un dels principals reptes de l’organització (que recau en l’Ajuntament de Falset, en col·laboració amb les dues denominacions d’origen) consisteix a mirar de potenciar la venda directa de vi per part dels cellers. És per aquest motiu que la Fira del Vi instaurarà un punt de de recollida de vins per als visitants, de manera que la compra de vi sigui més fàcil i còmoda, i que els compradors no hagin de carregar els vins (ja siguin en ampolles o en caixes) fins als seus vehicles particulars. El magatzem de la Fira del Vi farà de punt de recollida i càrrega. Paral·lelament, la Fira del Vi ha convidat els cellers a oferir preus especials durant els dies de la Fira, que incloguin descomptes (en relació als preus de venda en establiments comercials).

Públic wine lover i professionals

A banda de l’habitual presència de cellers a Falset durant el cap de setmana i de les activitats que es fan arreu de la comarca, la 27a Mostra de Vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant aposta clarament per seguir posicionant-se com una fira de referència per al perfil “wine lover”, que és com es defineix als apassionats per la cultura del vi. Paral·lelament, s’estan organitzant un seguit d’actes adreçats a un públic estrictament professional, que es faran públics en breu.>

És evident que la fira atreu a un públic cada cop més especialitzat, amb la qual cosa es busca que aquests visitants se sentin ben tractats i repeteixin any rere any”, afirma l’alcalde de Falset, Carlos Brull.

Des d’aquest punt de vista, s’amplien i es potencien encara més els tastos que tenen lloc en diversos espais al llarg dels dies de la fira. Alhora, el pas dels anys ha convertit la Fira del Vi en un esdeveniment de caràcter comarcal, amb un programa carregat d’actes en pobles de tota la comarca.

Fira als cellers tot el maig

Paral·lelament, es consolida una de fórmules alternatives dissenyades durant la pandèmia amb l’objectiu que la Fira no s’aturés i seguís sent útil als cellers, malgrat els diversos confinaments. Aquest és el cas de la solució que va desenvolupar-se al llarg de 2021, amb els cellers fent d’estands, tot oferint degustacions, mentre que a comarca del Priorat sencera es converteix en el “recinte firal”

Així doncs, a partir del dimarts 2 de maig i fins al 31 de maig, aquells que ho desitgin podran fer degustacions en els cellers, que podran reservar mitjançant la següent plataforma online: www.firadelvi.org Les degustacions es fan en els cellers inscrits a la Fira tant de la DOQ Priorat com de la DO Montsant.

De fet, “la proposta de Fira al llarg de tot el mes de maig permet als visitants transcendir la visita d’un dia i organitzar estades d’un cap de setmana o de més dies amb la idea de conèixer millor la comarca i les seves propostes enoturístiques”, segons Brull.

Plataforma activa a principi d’abril

La plataforma de reserves s’activarà a principi del mes d’abril, quan falti un mes aproximadament per a l’inici del certamen. La plataforma també inclourà la venda anticipada de tiquets per a la Fira presencial, amb la qual cosa aquells que ho desitgin puguin estalviar-se les cues que, en moments puntuals, es produeixen en comprar el tiquet presencialment durant els dies del certamen a Falset.

D’altra banda, l’organització també treballa en la millora d’altres línies: l’ampliació d’aparcaments per a l’acollida del visitant i la potenciació de les activitats de caire cultural i musical, la qual cosa ja s’ha concretat en l’aliança signada recentment entre la Fira del Vi de Falset i la FiM Vila-seca.

Facebook
Twitter
Email