Acord entre la Fira del Vi de Falset i l’Aliança i4vi per potenciar els actes professionals del certamen

La Fira del Vi de Falset i l’Aliança i4vi han arribat a un acord que ha de permetre la potenciació de les activitats adreçades a un públic professional en el marc i sota el segell de la Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant). Des de fa 28 anys, el certamen se celebra el primer cap de setmana del mes de maig i, progressivament, ha anat posant en el calendari altres propostes, que ara ja es prolongaran fins al mes de juny.

La Fira del Vi de Falset ja ho té tot gairebé a punt per a la seva 28a edició, que aquest 2023 concentra la major part d’activitats en el cap de setmana del divendres 29 d’abril al dilluns 1 de maig. Són 65 els cellers que s’han inscrit en la fira presencial de Falset, un 55% dels quals pertany a la DOQ Priorat i un 45% a la DO Montsant. Bona part d’aquests cellers també participaran en la proposta iniciada durant la pandèmia i que permet que, al llarg de tot el mes de maig, els cellers de la DOQ Priorat i de la DO Montsant obrin les seves portes i es converteixin en estands on tastar els vins mentre es trepitja la comarca.

A tot plegat s’hi afegeix ara l’acord assolit entre l’Ajuntament de Falset (organitzador de la Fira del Vi) i l’Aliança i4vi, que integren L’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA), la Universitat Rovira i Virgili (URV) i el Centre Tecnològic del Vi de Falset (VITEC). Aquest acord preveu l’organització de tastos per part de l’INCAVI durant els dies del certamen, però també unes jornades professionals, que tindran lloc els primers dies del mes de juny.

“La Fira del Vi sempre ha mirat d’atreure al consumidor final però també un públic professional. El que ara voldríem amb aquesta aliança és anar un pas més enllà i oferir un programa que atregui professionals d’arreu del país”, explica Carlos Brull, alcalde de Falset. La Fira del Vi té vocació de fira nacional i és per això que tenim vocació de seguir creixent i donant-nos a conèixer a tot Catalunya”, afegeix.

D’altra banda, aquest any, un altres dels reptes de l’organització consisteix a mirar de potenciar la venda directa de vi per part dels cellers. És per aquest motiu que la Fira del Vi instaurarà un punt de de recollida de vins per als visitants, de manera que la compra de vi sigui més fàcil i còmoda, i que els compradors no hagin de carregar els vins (ja siguin en ampolles o en caixes) fins als seus vehicles particulars. El magatzem de la Fira del Vi farà de punt de recollida i càrrega. Paral·lelament, la Fira del Vi ha convidat els cellers a oferir preus especials durant els dies de la Fira, que incloguin descomptes (en relació als preus de venda en establiments comercials).

Facebook
Twitter
Email