30a mostra de vins de
la DOQ Priorat i la DO Montsant

2, 3 i 4 DE MAIG DE 2025

La Fira del Vi de Falset ha batut el seu rècord d’assistència per segon any consecutiu

La Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant) ha servit aquest cap de setmana llarg vora 57.000 degustacions de vi (9.500 tiquets de sis tastos) en un certamen que ha superat per segon any consecutiu tots els rècords d’assistència al llarg de 28 edicions. Fins ara, la xifra més alta de degustacions havia estat la de 2022 amb 42.000 mentre que el 2017 (quan l’1 de maig també va caure en dilluns) van ser 37.000.

Els actes que s’han fet a Falset i en altres pobles de la comarca han estat un èxit absolut de visitants, amb la qual cosa es calcula que, en conjunt, més de 35.000 persones han assistit a algun dels actes de la Fira del Vi d’aquest cap de setmana llarg.

“Aquesta fira, després de 28 anys, ha aconseguit ser una eina de primer nivell al servei de la comarca del Priorat perquè, és un certamen comercial però alhora és una fira vitivinícola, una festa de la comarca i una promoció enoturística que atreu gent de tot el país i d’arreu del món”, explica Carlos Brull, alcalde de Falset i president de la comissió organitzadora.

Brull, en la seva valoració, destaca també el perfil del visitant: “és un públic a qui interessa el món del vi i té un nivell de coneixement alt, i també tenim un públic molt jove, al voltant de la trentena, que compra vi tot l’any i ve a la Fira amb ganes de saber més coses del món del vi, la terra, les varietats i els cellers”.

La Fira del Vi de Falset és un esdeveniment més que consolidat, que en aquesta 28a edició ha comptat finalment amb la participació de 65 cellers cellers, dels quals un 55% han estat de la DOQ Priorat i un 45% de la DO Montsant.

Comença la Fira als cellers

La Fira del Vi de Falset, però, no ha arribat a la seva fi. De fet, a partir de demà dilluns (2 de maig) i fins al final de mes és possible reservar degustacions en cellers de la comarca del Priorat, pertanyents a la DOQ Priorat i DO Montsant.

La iniciativa, que compta amb la col·laboració de les denominacions d’origen, proposa que tota la comarca del Priorat es converteixi en “recinte firal” durant un mes, amb cellers fent d’estands, tot oferint degustacions a aquelles persones que, prèviament, hagin reservat la seva plaça a: www.firadelvi.org

D’aquesta manera, la comarca es torna a convertir en un gran aparador vitivinícola tot el mes de maig, donant continuïtat a la fórmula dissenyada durant la pandèmia amb l’objectiu que la Fira no s’aturés i seguís sent útil als cellers, malgrat els diversos confinaments.

De fet, la proposta de Fira al llarg de tot el mes de maig permet als visitants transcendir la visita d’un dia i organitzar estades d’un cap de setmana o de més dies amb la idea de conèixer millor la comarca i les seves propostes enoturístiques.

Facebook
Twitter
Email