La Fira del Vi de Falset potencia el seu cartell musical amb aliances amb la FIM de Vila-seca i el festival Garbinada Pop

La Fira del Vi de Falset (Mostra i Mercat de Vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant) potencia el cartell musical en la seva edició de 2024, amb una doble aliança: amb la FIM de Vila-seca, d’una banda, i el festival Garbinada Pop, d’una altra. Fruit d’aquesta entesa, els dies de la Fira del Vi (del 3 al 5 de maig) actuaran a Falset: Andrea Motis, 2princesesbarbudes, Hugo Arán, Triquell i Maria Jacobs.

“La Fira del Vi de Falset sempre mira de buscar l’equilibri entre la seva ànima lúdica i vitivinícola, i entenem que reforçar l’oferta cultural i musical ens ajuda a crear una experiència i un espai, on és possible tastar vins però també menjar alguna cosa, fer petar la xerrada, estar amb els amics o sentir un concert de música”, afirma l’alcalde de Falset, Carlos Brull.

Pel que fa a la la Fira de Música Emergent i Familiar FIM i la Fira del Vi, els ajuntaments de Falset i de Vila-seca han decidit renovar l’acord de col·laboració que ja van establir el 2023. L’aliança es concreta en la programació de dues actuacions per part del FIM a Falset i, en contrapartida, la presència a la fira musical de Vila-seca (del 16 al 19 de maig) d’un seguit d’activitats relacionades amb el món del vi de la comarca del Priorat, com ara tastos o degustacions.

Els concerts

Les dues actuacions de la FIM a Falset tindran lloc el dissabte 4 de maig. En horari de matí, el grup 2princesesbarbudes presentarà el seu cinquè disc: Som i serem. Un espectacle per a infants a partir de 5 anys i amb deu cançons dedicades als insectes i amb l’estil inconfusible de la companyia: cançons pop tocades amb instruments petits i de joguina, i lletres divertides i enginyoses amb lectures possibles per a petits i grans.

En horari de tarda, el públic de la Fira del Vi tindrà l’oportunitat de conèixer a l’artista Hugo Arán, cantautor influït per la música brasilera i els sons d’Amèrica Llatina. A Falset presentarà el seu quart àlbum, Ar, estrenat a la FiM 2023. És un disc de col·laboracions pel qual transiten la tradició de les percussions i els ritmes del Brasil. Lletres en espanyol i portuguès i músics de tots dos costats de l’Atlàntic conformen un mosaic sobre l’afinitat musical iberoamericana.

Un dels objectius de l’acord és sumar esforços per donar projecció i centralitat al territori, a través de dues fires que s’han convertit en referents nacionals en els seus respectius àmbits. Aquest acord s’emmarca en la voluntat de la FiM Vila-seca d’establir col·laboracions amb institucions i agents culturals del territori, per tal de posar en valor les aportacions socials i culturals que aquest fa al conjunt del país.

Andrea Motis i Triquell

Pel que fa als concerts programats pel festival Garbinada Pop, també seran dos i les entrades ja són a la venda (www.codetickets.com). El divendres 3 de maig hi ha prevista l’actuació de la trompetista i cantant de jazz Andrea Motis, que presentarà al teatre de l’Artesana el seu disc “Temblor”, explora una sonoritat diferent amb una nova formació. De fet, Motis s’inspira en la llarga tradició dels singer-songwriters anglosaxons, però també en la cançó d’autor d’arrel llatinoamericana. Per això compta amb un trio amb dos instruments en què la fusta és el material essencial, cosa que per a Motis representa un punt de partida molt estimulant.

D’altra banda, el Garbinada Pop ha programat un concert amb Triquel i Maria Jacobs el dissabte a la nit. Triquell és un dels noms més coneguts de la nova fornada de músics que van donar-se a conèixer a través del talent show de TV3, “Eufòria”. Amb el seu disc debut Entre fluids, Triquell ha recorregut alguns dels millors festivals catalans. Abans de l’actuació de Triquell podrem veure el nou projecte de la cantant de Valls Maria Jacobs, batejat únicamente com a Jacobs. Amb cançons pròpies, barrejades amb hits d’ABBA, Dua Lipa o Eurythmics.

La Fira del Vi de Falset

La Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant), impulsada per l’Ajuntament de Falset, celebrarà la seva 29a edició del 3 al 5 de maig. És un certamen que tornarà a tenir una doble vessant: d’una banda, la tradicional Fira del Vi, amb una mostra conjunta dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant; i de l’altra, la fórmula que permet, al llarg de tot el mes de maig, quan els cellers de la DOQ Priorat i de la DO Montsant es converteixen en estands on tastar els vins mentre es trepitja la comarca. Amb el pas dels anys, la Fira del Vi s’ha convertit en un esdeveniment de referència nacional, amb un programa carregat d’actes en pobles de tota la comarca.

La FiM Vila-seca

La FiM Vila-seca, organitzada per l’Ajuntament de Vila-seca, celebrarà la 20a edició del 16 al 19 de maig de 2024. L’objectiu és consolidar-se com a aparador i mercat de la música moderna emergent i dels espectacles musicals familiars fets a Catalunya. La 20a edició tornarà a fer de Vila-seca la capital de la música emergent i familiar durant quatre dies on professionals i públic podran gaudir de prop de 40 propostes musicals en places, carrers, equipaments i espais emblemàtics de la ciutat. El Castell, el Celler de Vila-seca i l’Auditori Josep Carreras tornaran a ser els equipaments de programació més destacats, als que s’hi sumarà el Parc de la Formiga com a epicentre de concerts a l’aire lliure, i altres espais com la plaça de les Voltes i el Magatzem de Cal Parera.
Garbinada Pop

La Garbinada Pop és un festival impulsat per l’empresa Plujafina amb l’objectiu de dotar la vila de Falset d’una programació estable amb la presència d’algunes de les millors formacions musicals del panorama del pop/rock independent i de la música festival que té lloc a Catalunya. Des del 2021, el festival ha programat concerts a Falset dels Pets, el Petit de Cal Eril, Renaldo i Clara, Ferran Palau, Joan Colomo, Joana Serrat, Donallop, Da Souza, Maria Jaume, Gebre, Primera Cita o Celistia, entre d’altres.

Facebook
Twitter
Email