La Fira del Vi de Falset despatxa més degustacions de vi que mai mentre que la comarca rep uns 35.000 visitants en un cap de setmana

> Aquest dilluns comença la Fira del vi als cellers, que proposa degustacions a peu de vinya, prèvia reserva, durant tot el mes de maig

La Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant) ha servit aquest cap de setmana vora 64.000 degustacions de vi (uns 8.000 tiquets de vuit tastos). Fins ara, la xifra de degustacions més elevada havia estat la de 2023 amb 57.000, però en una fira que l’any passat va durar un dia més de l’habitual en ser un cap de setmana llarg.

Els actes que s’han fet a Falset i en altres pobles de la comarca han estat un èxit de visitants, amb la qual cosa es calcula que, en conjunt, unes 35.000 persones han assistit a algun dels actes de la Fira del Vi d’aquest cap de setmana, una xifra similar a la de l’any passat quan la Fira va durar un dia més i es va assolir el rècord. “En definitiva, si fa o no fa, hem tingut en dos dies i mig el mateix número de visitants que l’any passat en tres dies i mig”, afirma l’alcalde de Falset i president de la comissió organitzadora, Carlos Brull.

“Aquesta fira, després de 29 anys, ha aconseguit ser una eina de primer nivell al servei de la comarca del Priorat perquè, és un certamen comercial però alhora és una fira vitivinícola, una festa de la comarca i una promoció enoturística que atreu gent de tot el país i d’arreu del món”, afegeix l’alcalde. Des d’aquest punt de vista, el dissabte va ser el dia més visitat de la història de la Fira, amb gairebé 5.000 tiquets despatxats.

Brull, en la seva valoració, destaca també el perfil del visitant: “és un públic a qui interessa el món del vi i té un nivell de coneixement alt, i també tenim un públic molt jove, al voltant de la trentena, que compra vi tot l’any i ve a la Fira amb ganes de saber més coses del món del vi, la terra, les varietats i els cellers”.

Un fet que evidencia que absolutament tots els tastos que s’han organitzat al llarg del cap de setmana han omplert totalment o han estat prop de fer-ho, ja fossin gratuïts o de pagament i se celebressin a Falset o en d’altres pobles de la comarca del Priorat.
La Fira del Vi de Falset és un esdeveniment més que consolidat, que en aquesta 29a edició ha comptat finalment amb la participació de 71 cellers, dels quals un 53% han estat de la DOQ Priorat i un 47% de la DO Montsant.

Comença la Fira als cellers
La Fira del Vi de Falset, però, no ha arribat a la seva fi. De fet, a partir de demà dilluns (6 de maig) i fins al final de mes és possible reservar degustacions en cellers de la comarca del Priorat, pertanyents a la DOQ Priorat i DO Montsant.

La iniciativa, que compta amb la col·laboració de les denominacions d’origen, proposa que tota la comarca del Priorat es converteixi en “recinte firal” durant un mes, amb cellers fent d’estands, tot oferint degustacions a aquelles persones que, prèviament, hagin reservat la seva plaça a: www.firadelvi.org

D’aquesta manera, la comarca es torna a convertir en un gran aparador vitivinícola tot el mes de maig, donant continuïtat a la fórmula dissenyada durant la pandèmia amb l’objectiu que la Fira no s’aturés i seguís sent útil als cellers, malgrat els diversos confinaments.

De fet, la proposta de Fira al llarg de tot el mes de maig permet als visitants transcendir la visita d’un dia i organitzar estades d’un cap de setmana o de més dies amb la idea de conèixer millor la comarca i les seves propostes enoturístiques.

Facebook
Twitter
Email