DO Montsant

L’avantguarda d’una manera de fer vi que amb el temps s’ha consolidat com una opció en si mateixa

La Denominació d’Origen Montsant ha passat de ser una de les revelacions dels darrers anys a convertir-se en un referent del panorama vitivinícola nacional i internacional. La qualitat dels seus vins, de garnatxes i carinyena, ha donat la raó a la crítica i premsa especialitzada, que en el seu dia la qualificava de “valor a l’alça” i “gran descobriment”.

Ara, The New York Times parla de Montsant com una DO “que s’ha reinventat, amb nous productors que han saltat a la palestra mundial”. La Guía Peñín, la guia més important d’Espanya, diu que “és la DO amb major creixement qualitatiu de Catalunya, una DO en la qual tots els cellers han sabut treballar bé, fins al punt que es pot parlar d’un concepte de marca Montsant”. Sobremesa, una de les revistes de gastronomia més destacades de l’Estat, afirma que Montsant “viu un apassionat romanç amb els consumidors i la crítica”. Per últim, La Guia de Vins, referent de la crítica a Catalunya, també enalteix la DO i escriu que “Montsant és l’avantguarda d’una manera de fer vi que amb el temps s’ha consolidat com una opció en si mateixa”.

Els elogis de la crítica especialitzada tenen el seu reflex en els consumidors. Avui dia, els vins de Montsant es troben a les taules d’una quarantena de països. Gairebé la meitat dels vins que s’elaboren a Montsant es destina a l’exportació.

Els cellers de Montsant mantenen el seu propòsit de seguir sorprenent i captivant amb vins de gran qualitat, fidels a un territori on un clima de contrastos, l’orografia accidentada, la variabilitat de sòls, les varietats històriques de raïm i la mà de l’home són font de matisos.