La plataforma de la Fira del Vi de Falset supera el miler de reserves en una setmana

La plataforma online de la Fira del Vi de Falset, estrenada fa justament una setmana, ha superat aquest matí el miler de reserves per a tastos als cellers durant el mes de maig. En aquest sentit, el primer cap de setmana d’aquesta edició especial del certamen, amb els cellers de la comarca fent de “recinte firal”, ha generat al voltant de 600 visites, distribuïdes entre tots els cellers de la DOQ Priorat i la DO Montsant que s’havien inscrit a la plataforma i oferien reserves el cap de setmana.

De fet, el cap de setmana ha marcat l’inici d’una Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant) repensada i adaptada expressament a la pandèmia i les mesures sanitàries en vigor. Una fira que es prolongarà durant el mes de maig, amb una cinquantena de cellers oferint degustacions prèvia reserva. La fórmula posada en marxa és ben simple: davant la impossibilitat de tenir grans concentracions de gent en un sol espai, aquells que ho vulguin poden desplaçar-se als cellers amb la idea de tastar i comprar els vins de manera semblant a com ho farien en una edició del certamen convencional. 

Al marge del bon ritme de reserves, els organitzadors del certamen destaquen diversos aspectes. En primer lloc, “hem aconseguit que les reserves no es concentrin en un únic cap de setmana, sinó que s’estiguin distribuint durant tot el mes, encara que és veritat que la majoria de reserves tenen lloc els caps de setmana, mentre que, de dilluns a divendres, la demanda es relaxa”, explica l’alcalde de Falset i president de la comissió organitzadora de la Fira, Carlos Brull.

En segon lloc, els organitzadors es feliciten d’haver impulsat una fórmula que, de manera força equilibrada, ha distribuït les reserves entre els cellers participants. Finalment, l’alcalde de Falset insisteix en el fet que “hem aconseguit compaginar la voluntat de fer la Fira amb la necessitat de respectar meticulosament les mesures sanitàries”.

En aquest sentit, tant l’organització com els cellers han fet un esforç per garantir el seguiment de les mesures sanitàries i uns aforaments raonables, limitats a un màxim de sis persones. L’objectiu de tot plegat no ha estat cap altre que la Fira del Vi, malgrat les circumstàncies, segueixi sent una plataforma al servei del sector vitivinícola i que ajudi a dinamitzar la comarca en uns moments tan complicats com els actuals.

Facebook
Twitter
Email